Кои се старите заветни книги од Библијата? Таа е составена од првите пет книги од Стариот Завет: Битие: книга на потеклото. Излез: Книга на…

Синод

Што значи зборот Божји во Библијата? Библијата како книга е „Слово Божјо“, бидејќи животот претходно бил „Слово Божјо“. Ние тие…

Синод

Што е лага за Бога? Затоа, лагата се состои во тоа што не сакаме да прифатиме или да дозволиме да се просветлиме од вистината и љубовта Божја. Античкиот…

Синод

Што значи измама во Библијата? Дефиниции за лага и измама Во 1. Јованово 2:21 Бог ни кажува дека ниту една лага не може да произлегува од вистината. Според…

Синод

Што е вредна личност? Внимателен, прецизен и активен. 2. adj. Наскоро, брзо, брзо на дело. Што значи да се бара ревносно?

Синод

Што зборува Библијата? Библијата е исто така книга што може да се прочита само во животот на заедницата на верата,…

Синод

Што значи зборот Сирија во Библијата? Зборот сириски се однесува на жител или јазик на Сирија. Ова доаѓа од грчкиот Сиρία (Сирија), изведен од Асирија…

Синод

Што е лажичка? 1. sf Прв резултат или производ на ствар. 2. Првата вест што новинар ја добива за некој факт или настан има ...

Синод

Кој бил гревот на Миријам? Јахве го казни Миријан со лепра. Што се случува со Миријам, сестрата на Мојсес? Од овој момент Марија исчезна за…

Синод

Што значи името Аинхоа во Библијата? Значењето на Аинхоа е „избраниот“, значењето на Аинхоа доаѓа од девица (Богородица од Аранзазу...

Синод